Zaden deel- en ruilmarkt!

Kijken jullie ook al uit naar het aankomende zaaiseizoen?

Op zaterdag 17 februari organiseert Groene Buur Almere een zaden deel- en ruilmarkt.
Van 10 tot 14 uur ben je van harte welkom in Bruis, C.v. Eesterenplein 257, om zaden van vaste planten, bloemen, éénjarigen en groenten te delen met anderen.

Je herkent het vast wel: je hebt zoveel zaden verzameld dat je ze echt niet allemaal zelf kunt gebruiken. Deel ze met anderen en laten we samen zorgen dat er komend voorjaar veel bloemen, planten en groenten groeien en bloeien in Almere.

Meedoen kan op verschillende manieren

Zaden aanbieden:
* Breng de zaden van tevoren naar Bruis. Dit kan op dinsdag 13 februari tot vrijdag 16 februari van 14.00 t/m 17.00 uur.  

* Breng zaden mee op 17 februari en plaats ze op de tafels in Bruis. Zet duidelijk op de verpakking om welke zaden het gaat.

Zaden ophalen:
Kom op zaterdag 17 februari naar Bruis. Alle verschillende zaden staan op tafels uitgestald.
Er zijn kleine papieren zakjes aanwezig waar je zaden in mee kunt nemen.

Je mag meenemen wat je kan gebruiken.
Let op! Neem niet meer mee dan je zelf kwijt kan, want er zijn nog meer mensen die interesse hebben.

Iedereen zaait mee!

Op 22 april vindt de Nationale zaaidag plaats, een initiatief dat mensen aanmoedigt om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken en te zaaien. Tijdens deze dag worden (moes)tuiniers en natuurliefhebbers aangemoedigd om op diverse locaties in het hele land zaadjes te planten en zo bij te dragen aan het bevorderen van biodiversiteit en het verfraaien van de leefomgeving. Het doel van de landelijke zaaidag is niet alleen om bloemen en planten te laten groeien, maar ook om bewustwording te creëren over het belang van duurzaamheid, natuurbehoud en het koesteren van groene ruimtes. Het is een gelegenheid om positieve veranderingen in gang te zetten.

Zet 22 april dus al in je agenda! Samen zorgen we voor nog meer bloei in Almere!

De Nationale zaaidag is een initiatief van de bijenstichting.
Neem vooral een kijkje op de website van de bijenstichting en lees hoe jij een bijdrage kan leveren in het behoud van bijen!

Recente berichten