Luc Hoogenstein - Mijn 1000 soorten tuin

Lezing ‘Mijn 1000 soorten tuin’ Luc Hoogenstein – 28 mei 2024

Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waar te nemen. Door de covid-epidemie was ook Luc gedwongen om thuis te werken. Verre van ideaal voor een ecoloog bij Natuurmonumenten! Om zijn natuurbehoefte toch te vervullen ging hij in de pauzes van het werk maar op zoek naar beestjes en plantjes in zijn eigen habitat: de voortuin. Deze zoektocht liep volledig uit de hand en overtrof zijn stoutste verwachting, zowel qua aantal soorten als qua bijzondere waarnemingen. Hij ontdekte in zijn klimop zelfs een nieuwe soort voor Nederland!

Hoeveel soorten het uiteindelijk geworden zijn? Dat zal Luc uit de doeken doen in een bevlogen lezing vol leuke verhalen, anekdotes en natuurfoto’s uit eigen Utrechtse tuin.

Luc Hoogenstein is bioloog, tv-presentator, prijswinnend natuurfotograaf en schrijver van het boek ‘Mijn 1000 soortentuin‘. Hij heeft onder andere gewerkt bij Vogelbescherming en Natuurmonumenten en is momenteel werkzaam in de duurzame energiesector.

Datum: 28 mei 2024
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Flevo Campus (Natural Pavillion Floriadeterrein)
Aanmelden >>

Na de lezing is er gelegenheid om het boek aan te schaffen en direct te laten signeren door Luc.

Recente berichten