Groene Buren bezoeken de IVN Bostuin

Bezoek aan de IVN Bostuin!

Jan van de Bos, IVN vrijwilliger en Groene Buur, vertelde enthousiast over zijn duurzame kruidendroger, gemaakt van restmaterialen. Met de kracht van de zon droogt hij kruiden zoals brandnetel, citroenmelisse en rozenbladeren zonder elektriciteit. Ondanks het slechte weer zijn er toch genoeg kruiden gedroogd!

In de IVN Bostuin bewonderden we ook de bloemenklok, waar elke plant op verschillende tijden bloemen opent en geuren verspreidt, wat bijen en vlinders aantrekt. Het onderhouden van deze klok is een uitdaging, maar zelfs planten die er niet horen, zoals ‘look zonder look’, blijven welkom vanwege hun nut voor bijvoorbeeld vlinders.

De Bostuin is een complete tuin met onder andere een fruitgaard, een rozentuin, een insectentuin, een kruidentuin, een vijver, een verfplantentuin, een bloemenklok en bloemenveldjes.

De kruidendroger werd verloot en Dineke is de gelukkige winnares! We overwegen nu een workshop om samen zo’n kruidendroger te maken.

Dank aan Jan voor de warme ontvangst en inspirerende verhalen! 🌱💚

Wil je de IVN Bostuin bezoeken? Deze is altijd toegankelijk en bevindt zich aan de linkerzijde van het theehuis Eksternest.

Recente berichten