Groene Buur lanceert initiatief om hitte en koelte in tuinen te meten

Groene Buren gaan met infrarood thermometers aan de slag om de impact van hitte en koelte in de stad zichtbaar te maken. Om meer bewustzijn te creëren over de gevolgen van extreme temperaturen in stedelijke gebieden, heeft Groene Buur Almere recentelijk thermometers aangeschaft die zullen worden gebruikt om de temperatuurverschillen in verschillende tuinen in de stad te meten.


Een van de belangrijkste doelen van dit initiatief is om de temperatuurverschillen tussen betegelde en groene tuinen zichtbaar te maken. Hoe heet wordt een betegelde tuin op een zonnige dag in vergelijking met een groene tuin met veel begroeiing?


Hitte stress is een groeiend probleem in stedelijke gebieden en kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder uitdroging, hitte-uitputting en zelfs hitteberoerte. Door de temperatuurverschillen tussen verschillende soorten tuinen te meten, wil Groene Buur laten zien hoe warm het kan worden in een niet-groene omgeving.


Binnenkort volgen de foto’s van de metingen die gedaan worden. Hou onze socials daarom in de gaten. www.groenebuuralmere.nl FB&Insta @groenebuuralmere.

Recente berichten