Iedereen Groen!

We gunnen iedereen een gezellige groene tuin. Een plek waar je kunt ontspannen, waar kinderen kunnen spelen, je verkoeling kunt vinden in de schaduw tijdens hete dagen en waar je kunt genieten van vogels en vlinders. Een groene tuin is niet alleen veel gezelliger, maar biedt ook verkoeling op hete dagen.

De opwarming van onze stad heeft invloed op ons allemaal. Hoe groener onze stad en tuinen zijn, hoe minder warm het wordt. Door versteende tuinen te vergroenen, kunnen we echt het verschil maken. Een stenen tuin kan in de zomer wel zo’n 20 graden warmer worden dan een groene tuin. Meer groen in de straten heeft ook een positief effect op de leefbaarheid, het oogt meteen vriendelijker.

Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid of kennis om de tuin te vergroenen. Daarom staat Groene Buur Almere dit jaar klaar om je op weg te helpen.

100 geveltuinen

We gaan er dit jaar samen met jouw voor zorgen dat er 100 geveltuintjes aangelegd worden.

Als je een gevel hebt waar een geveltuintje zou passen, dan kan je je vanaf 1 mei 2024 aanmelden om in aanmerking te komen voor een geveltuintjes pakket. Dit bestaat uit diverse planten die geschikt zijn voor jouw gevel (zon / schaduw), goede tuinaarde en uitleg hoe je een geveltuintje moet aanleggen.

We gaan ook buurtacties organiseren!
Zorg er voor dat minstens 3 buren uit je straat meedoen met het aanleggen van een geveltuintje en we maken er samen een gezellig plantmoment van. Ga nu alvast bij de buren langs om ze enthousiast te maken. 

 

Plantenlijst 

Download hier de plantenlijst zon >>

Download hier de plantenlijst schaduw >>  

100 bomen

Een boom zorgt voor veel verkoeling in de tuin.
Heb je een tuin die voor minstens 75% versteend is en wil je daar iets aan doen? Dan kom je in aanmerking voor een boompje of struik voor je tuin. Vanaf 1 oktober tot 16 november 2024 kan je een boompje of struik aanvragen. Op de website zal vanaf september meer informatie staan over deze actie.

En het onderhoud dan?

Daar hebben we over nagedacht. De planten, bomen en struiken die zijn uitgekozen door Groene Buren vergen weinig onderhoud. En dat is natuurlijk heel fijn! Bij het pakket, het boompje of de struik zit een folder met tips over onderhoud. En je ontvangt van ons mail als het tijd is om iets aan onderhoud te doen. Het kan dus niet mis gaan!

tuin onderhouden

Voordelen van groen in de tuin

Aanmelden geveltuintje