groene buur almere tegel wippen

Almere wipt mee

De tuinen van Almere zijn behoorlijk versteend. Volgens stichting Steenbreek zijn in Almere in verhouding meer betegelde tuinen dan landelijk gezien: 62% van de tuinen in Almere zijn voor 80% betegeld. Landelijk gezien is dat 33%. De uitdaging voor Almere is dan ook duidelijk. En daar hebben we jouw hulp heel hard bij nodig. Iedere tegel telt.

Tegels de tuin uit

Elke tegel die vervangen wordt door groen is winst! Verwijder tegels uit de tuin en vervang ze door groen! Moedig buren en bekenden aan om ook tegels uit hun tuinen te vervangen voor groen.
Samen maken we de stad daarmee een stuk leefbaarder, minder heet in de zomer, geen wateroverlast bij een hoosbui en het wordt ook een stuk groener.

Waarom is vergroenen zo belangrijk?

Tegels vervangen door groen heeft veel voordelen. Het is goed voor de biodiversiteit: insecten, vlinders en bijen zijn dol op planten. Groen maakt gelukkig en is goed voor de waterafvoer bij hoosbuien. Bij extreme hitte geeft het koelte. Wanneer tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Meedoen aan het NK Tegelwippen gaat als volgt:

  • Upload een foto voor en een foto na de tuinverbouwing. Dit doe je via de website www.NKTegelwippen.nl/meedoen
  • Geef aan hoeveel m2 is vergroend. Een standaard stoeptegel is 30×30 cm. Alle stenen die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat. Er gaan 11 tegels in een vierkante meter.

Recente berichten