Werkzaam in de Groensector? Help mee met het NK Tegelwippen!

Ook dit jaar doet Almere mee aan NK Tegelwippen. We strijden samen met meer dan 80 andere gemeenten om de Gouden Tegel: welke gemeente wipt de meeste tegels?
De tuinen van Almere zijn behoorlijk versteend. Volgens stichting Steenbreek zijn in Almere in verhouding meer betegelde tuinen dan landelijk gezien: 62% van de tuinen in Almere zijn voor 80% betegeld. Landelijk gezien is dat 33%. De uitdaging voor Almere is dan ook duidelijk. En daar hebben we jou hulp heel hard bij nodig. Iedere tegel telt.

Hoe kun je helpen?
Als hovenier of tuinarchitect kom je bij veel Almeerse tuinen.
Onze vraag aan jou is: ben je betrokken bij het vergroenen van een tuin, waar tegels worden verwijderd? Wil je deze tegels dan aanmelden bij NK Tegelwippen, Almere? Uiteraard in overleg met je klant, want het is goed om dit met elkaar te bespreken.

Het gaat als volgt:

  • Upload een foto voor en een foto na de tuinverbouwing. Dit doe je via de website www.NKTegelwippen.nl/meedoen
  • Geef aan hoeveel m2 is vergroend. Een standaard stoeptegel is 30×30 cm. Alle stenen die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat. Er gaan 11 tegels in een vierkante meter.

Waarom is vergroenen zo belangrijk?
Tegels vervangen door groen heeft veel voordelen. Het is goed voor de biodiversiteit: insecten, vlinders en bijen zijn dol op planten. Groen maakt gelukkig en is goed voor de waterafvoer bij hoosbuien. Bij extreme hitte geeft het koelte. Wanneer tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Help je mee Almere nog meer te vergroenen?
Heb je nog vragen, laat het ons weten via het contactformulier >>

Recente berichten