Groene Buur Almere ontmoet Beheergroep Beatrixpark

Meet & Greet met Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark

De vrijwilligers van de Beheergroep Beatrixpark, beiden ook Groene Buur, nodigde ons uit om een kijkje te komen nemen in het Beatrixpark. Het park is gelegen in het midden van de stad en omringd door diverse wijken. De Beheergroep onderhoudt een deel van het park en heeft daar door de jaren heen hele mooie tuinen gerealiseerd. Er zijn zo’n 20 vrijwilligers actief binnen de vereniging. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren ze een werkmiddag. Met de vrijwilligers en soms ook anderen zoals een scoutinggroep doen ze kleinschalig onderhoud aan de tuinen, de paden en bomen in het park.


De tuinen zijn prachtig aangelegd. Er is veel geƫxperimenteerd met de beplanting. De tuinen liggen midden in een bosrand en er is geen mogelijkheid om de tuinen te bewateren. De planten moeten het dus echt zelf doen. En dat kan, als je de juiste beplanting kiest.
Door het hele Beatrixpark liggen wandelpaden en een skeeler pad. Ga vooral eens wandelen door het gebied. Je hebt niet het idee dat je midden in de stad bent.

Neem een kijkje op de website van de Beheergroep. Je zal versteld staan!

Recente berichten