Organiseer kleine activiteiten

Organiseer kleine activiteiten in je buurt of straat

Elke Groene Buur onderneemt activiteiten die bij hem/haar passen. Vraag eens bij andere Groene Buren wat zij doen en welke activiteiten er georganiseerd worden. Daar zit misschien al iets tussen wat jij ook leuk vindt om te organiseren in jouw straat.

Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van planten of zaden, het verzamelen van zaden uit planten. Groene Buur Almere krijgt regelmatig planten aangeboden die anders weggegooid zouden worden. De groene buren zijn goed in het verzamelen van zaden en deze uitdelen aan andere groene buren. Die zaden kan jij dan weer uitdelen in je eigen straat.

Deel de NK Tegelwip kleurplaat uit onder de kinderen of maak er een plaatselijke wedstrijd van. Bijvoorbeeld, elk kind krijgt een zakje met zaadjes en de winnaar een paar plantjes en een schepje. Vraag bij de projectleider wat de mogelijkheden zijn.

Zet een groenspreekuur in de wijk op. Bijvoorbeeld tegelijk met het spreekuur van de wijkregisseur of andere activiteiten in een buurthuis/buurtlokaal of andere ontmoetingsplek in de buurt. De projectleider kan je helpen met de pr.

Organiseer samen met andere Groene Buren in de wijk een open tuinen route langs de tuinen van de groene buren.