Groene Buur in gesprek met wethouder Luijendijk over Zelfbeheer
Op woensdagavond 4 september zijn vijf Groene Buren in gesprek gegaan met wethouder Jesse Luijendijk. Het gesprek stond in het teken van zelfbeheer door bewoners
Samen voor een
groene leefbare stad!
Een leefbare groene stad voor iedereen
Het kan veel groener in Almere, is het uitgangspunt van de Groene Buren. Niet alleen door het behouden van groen in de straat, maar juist ook door meer groen in de tuinen. Wist je dat meer dan 75% van de Almeerse tuinen is betegeld?
Minder hittestress, meer ruimte voor insecten
Meer groen in de tuinen zorgt voor minder hittestress, minder wateroverlast, meer ruimte voor insecten en bijen en vooral voor ons eigen welzijn. Mensen met veel groen om zich heen zijn over het algemeen veel gelukkiger!
Kortom, tijd om met elkaar in actie te komen voor meer groen in de stad.
Lekker Groen bezig!
Alle Groene Buren zijn op hun eigen manier bezig om anderen enthousiast te maken voor meer groen. Bijvoorbeeld door een stekjestafel in de tuin te zetten, door in de buurt boomtuintjes aan te leggen of te helpen bij het aanleggen van een geveltuintje, door het maken van insectenhotels. Alles mag, niets moet!
Groene Buren doen wat zij leuk vinden, waar hun kennis ligt en hoeveel beschikbare tijd ze hebben.
Ze hebben echter één ding gemeen; het streven naar een leefbare groene stad!
Wat doet een Groene Buur
Een Groene Buur is een ambassadeur voor een leefbare groene stad. Hij of zij is enthousiast over groen. Groene Buren bepalen hoe de beweging er uit gaat zien. Zij bepalen welke activiteiten er ondernomen worden, hoe zij hun groene enthousiasme delen met anderen.
Groene Buur in gesprek met wethouder Luijendijk over Zelfbeheer
Op woensdagavond 4 september zijn vijf Groene Buren in gesprek gegaan met wethouder Jesse Luijendijk. Het gesprek stond in het teken van zelfbeheer door bewoners
Struinen door het Voedselbos in de Sieradenbuurt
In de sieradenbuurt van Almere ligt een bijzonder stukje natuur: een voedselbos van maar liefst 5,5 hectare. Dit unieke project begon met een idee van
Op deze heerlijke zomerdag werden we door Rita, de 100ste Groene Buur van Almere, feestelijk ontvangen in haar prachtige tuin. Haar tuin is een oase
Wat een hitte vandaag! In het versteende stadscentrum was het verzengend heet. De betonnen en asfaltoppervlakken hielden de warmte vast en straalden deze terug, waardoor
Goed bodemleven is belangrijk om planten goed te laten gedijen in onze tuinen en overal in de natuur.
Je komt de Groene Buur overal tegen in Almere. Zo zijn er in mei, juni en juli meerdere ‘Zet Almere in Bloei! Tegel eruit, plantje erin’ acties in verschillende wijken. Je kunt ons vinden op diverse evenementen in de stad.
In Almere is één van de principles Mensen maken de Stad en het netwerk van Groene Buren is hier bij uitstek een voorbeeld van. Zij inspireren buren en buurtgenoten om tegels in te ruilen voor plantjes, om samen een boomspiegel te adopteren, hebben de zadenbibliotheek, bieden stekjes aan; de voorbeelden zijn legio. Elke Groene Buur vult het op eigen wijze in.
In de tuin van de Groene Buur zelf staat een paal van Almeers hout met de tekst; ik ben een Groene Buur. Ook heeft elke Groene Buur een jas en tas met daarop duidelijk het logo en de vermelding. Deze zichtbaarheid spreekt me enorm aan.
De Groene Buur presenteert zich, is aanspreekbaar, voert groene campagne en verricht onmisbaar missiewerk. Het praatje bij de glasbak tm het organiseren van een actiedag om weer hoog te scoren bij het NK Tegelwippen. Groen is geluk en ik ben gelukkig met de inzet van de Groene Buren!
Contact
Stichting Groene Buur Almere
C. van Eesterenplein 257
1333 HH Almere
doemee@groenebuuralmere.nl
Kvk 75665794